Best of Friss Hús - Válogatás a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál díjnyertes filmjeiből

(Best of Friss Hús, 149 perc)

2018 áprilisában hatodik alkalommal került megrendezésre a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket.

A Cirko a Magyar versenyfilmek kategória győzteseinek alkotásait mutatja be:

legjobb rövidfilmnek járó díjat Kis Hajni alkotása, a Last Call című film kapta, amely egy idősödő nő utolsó napját követi végig, mielőtt végleg elhagyná az országot, hogy lánya családjához költözzön. A nő őrült rohanásba kezd, amelynek egyetlen célja, hogy végérvényesen lezárja itthoni életét. A zaklatott nap végén azonban kénytelen szembenézni mindazzal, amit maga mögött hagyott, és azzal, ami előtte áll. 

A legjobb magyar animáció Hegyi Olivér Take Me Please című alkotása lett, amely egy párkapcsolat végének szürreális bemutatása.

legígéretesebb 30 év alatti magyar rendezőnek ítélt díjat Nagy Szabolcs Fiaskó című filmje kapta.

Három film kapott elismerő oklevelet: Vácz Péter Párnaarc című filmje a kreatív történetmesélésért, Deák Kristóf A legjobb játék című filmje a kurrens témaválasztásért és a színvonalas megvalósításáért, valamint Kovács István Ostrom című alkotása a legjobb rendezői teljesítményért.

A legjobb magyar színésznőt és színészt is díjazták. A legjobb színésznő Für Anikó (Anyák napja) lett, Nagy Norbertet pedig a Rossz színész című filmben nyújtott alakításáért díjazták.

Gratulálunk a nyerteseknek.


Vetítés, jegyrendelés:

kedd, május 8. 18:15