Julieta

(Julieta, spanyol film, spanyol nyelven magyar felirattal, 2016, 99 perc)


Julieta Madridban él lányával, Antíával. Mindketten rettenetesen szenvednek az apa, Xoan elvesztésétől. S az idő, ahelyett, hogy begyógyítaná a sebeket, csak eltávolítja egymástól a két nőt.
18. születésnapja után Antía szó nélkül lelép otthonról, magára hagyva anyját. Julieta kétségbeesetten próbálja megtalálni a lányát, ám egyre csak azzal szembesül, milyen keveset is tudott róla idáig.

A JULIETA egy a bizonytalanságtól szenvedő anya drámája. Történet végzetről, lelkiismeret-furdalásról és arról megfejthetetlen rejtélyről, hogyan vagyunk képesek kilépni egy szeretettünk életéből, mintha az soha nem is jelentett volna számunkra semmit. Mintha soha nem is létezett volna.

Pedro Almodóvar, a filmművészet élő legendája huszadik nagyjátékfilmjében ismét női sorsokról mesél, ahogy tette azt többek között a Mindent anyámról vagy az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című remekműveiben. A JULIETA a The Guardian és a Newkritikusa szerint a spanyol rendező legjobb munkája az elmúlt tíz évben. Tavaly ez volt a Spanyol Filmakadémia Oscar-nevezettje a legjobb idegen nyelvű film díjáért. A forgatókönyvet Almodóvar az irodalmi Nobel-díjas Alice Munro elbeszélései alapján írta.


 Tizenhat éven aluliaknak nem ajánlott!

Rendezte:
Pedro Almodóvar
Szereplők:
Emma Suárez,
Adriana Ugarte,
Michelle Jenner,
Darío Grandinetti,
Priscilla Delgado
 
Forgatókönyvíró: Pedro Almodóvar
Operatőr: Jean-Claude Larrieu
Szereplők: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Darío Grandinetti, Priscilla Delgado
Zene : Alberto Iglesias
Forgalmazza a Cinetel.

Vetítés, jegyrendelés:

Jelenleg nincs műsoron.