Harmincéves a Cirko!

2024. május 7. 15:10 - december 31.

A mozi működésének harmincéves évfordulóján az elmúlt évek szubjektív filmválogatására válthatnak jegyet a nézők. Tematikus hétvégéken többek között Tarr Béla, Ruben Östlund, Ingmar Bergman filmjei alkotnak kiemelt programsávokat. A legelszántabb filmbarátoknak a Jeanne Dielman, 1080 Brüsszel, Kereskedő u. 23. című 1975-ben készült 200 perces filmet is ajánljuk!

Szánsájn Fesztivál 2024

2024. június 8. 12:00 - augusztus 28. 22:00

Minden nyáron szemlézzük az elmúlt évek (szerintünk) legjobb filmjeit a Szánsájn Fesztiválon. Idén rekordhosszúságú, 12 hetes sorozatot szerkesztettünk. Nyaralj a Cirkóban, és nézz meg mindent, amit év közben kihagytál, vagy amit még egyszer szeretnél megnézni!
A Cirko-bérlet ezekre a vetítésekre is érvényes természetesen, és fröccsöt vagy szörpöt is kínálunk a filmek mellé. Ha nincs bérleted, de 30 év alatti vagy, akkor 30% kedvezményt biztosítunk számodra egész évben a teljes árú jegyből!

Ruben Östlund-retrospektív

2024. június 21.

A svéd rendező rövdfilmjeivel robbant be filmfesztiválok elismert alkotói közé, de később nagyjátékfilmjei is sorra nyerték a díjakat többek között Cannes-ban és Berlinben. Eddigi aktív alkotói időszaka egybeesik a Cirko működésével – az ő világa a mi világunk is.

Tarr Béla-retrospektív

2024. augusztus 2. - augusztus 4.

Tarr Béla alkotásai a kezdetektől a Cirko-Gejzír Mozi karakteréhez tartoznak. Néhány évente műsorra kerül a retrospektív sorozat, ahogy most az évforduló alkalmából is. A digitalizált kópiáknak köszönhetően már nem kell helyet találni a gépházban például a Sátántangó számos tekercsének, mégis tökéletes minőségben láthatjuk a vásznon a filmeket. Újdonság, hogy a Panelkapcsolat is műsoron lesz.