">

Cirko 25 - Ami kimaradt

25 éve nyílt meg a Cirko-Gejzír mozi, ez alkalomból filmfesztivállal és meglepetéssel várunk.

 

A Cirko 25 – Ami kimaradt elnevezésű rendezvényre olyan fontos filmeket válogatunk össze, amelyeket Magyarországon moziban még nem láthattatok.

Ezen kívül a szeptemberi eseménysorozatig minden hónapban más-más meglepetéssel várunk:

Május 22-én, a Cirko-Gejzír megnyitásának évfordulóján minden mozijegy egységesen az 1994-ben érvényes jegyáron, 100 forintért lesz kapható.

Júniusban bérletakció lesz. Az egy héten át kedvezményes áron megvehető éves bérletek vásárlói között különvetítést sorsolunk ki: minden 25. vásárló különvetítést nyer, és egy szabadon választott cirkós film vetítésére hozhatja el barátait, családját. Persze nem marad el a hagyományos Szánsájn fesztivál sem.

Július 11-én a mozi hőskorának helyszínén, a Lőrinc pap téren várják a nosztalgiázni vágyókat egy szabadtéri vetítéssel, ahol Marion Cotillard és François Cluzet új filmjét (Együtt megyünk) láthatjátok.

Augusztusban pedig egyszeri, különleges vetítéssel várjuk majd a közönséget: a vetített film egyelőre meglepetés.

További részletekkel hamarosan jelentkezünk.

A Cirko-Gejzír a Lőrinc pap téren nyílt meg 25 évvel ezelőtt. Alapítói civilek voltak, akik elsősorban emberi jogi témájú, érzékenyítő, illetve fontos szerzői filmeket akartak megmutatni a budapesti közönségnek. A Cirko-Gejzír hamar Budapest egyik legfontosabb mozijává vált, ahol a filmvetítések mellett különleges kiállítások, rendezvények és könyvbemutatók is várták a közönséget. A mozi azóta elköltözött: most már az 5. kerületi Balassi Bálint utcában három teremben vetítünk minőségi művészfilmeket, művészi igényű vígjátékokat és romantikus filmeket, dokumentumfilmeket, valamint fesztiváldíjas alkotásokat. Az alapításkor célként kitűzött érzékenyítés, illetve a filmek bemutatásán keresztül az emberi jogokért való kiállás továbbra is fontos számunkra.