A feleségem története

(magyar-német-francia-olasz film, eredeti nyelven, magyar felirattal, 2021, 169 perc)

Störr Jakab holland teherhajó kapitány egy nap egy kávézóban ülve fogadást köt, hogy elveszi feleségül az első nőt, aki belép. És besétál Lizzy...

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

A szenvedély labirintusába invitáló fordulatos, sodró tempójú filmben Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci – Álmodozók), Sergio Rubini (Interjú), Jasmine Trinca (Fortunata), Josef Hader (Stefan Zweig – Búcsú Európától), Ulrich Matthes (Bukás), Udo Samel (Babilon Berlin), valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly.


Rendezte:
Enyedi Ildikó
Szereplők:
Léa Seydoux
Gijs Naber
Louis Garrel
Sergio Rubini
Jasmine Trinca
Luna Wedler
Josef Hader
Ulrich Matthes
Udo Samel
Tulián Aczél
Árpád Antolik
Ralph Berkin
Romane Bohringer
Forgatókönyv:
Enyedi Ildikó
Operatőr:
Rév Marcell
Vágó:
Szalai Károly
Zene:
Balázs Ádám

Vetítés, jegyrendelés:

vasárnap, július 28. 17:45