Arcélek, útszélek

(Visages villages / Faces Places, francia film, francia nyelven, magyar felirattal, 2017, 93 perc)

Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnès Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődik a furcsa páros között. Varázslatos hangulatú és felejthetetlen road movie.

Az Arcélek, útszélek több mint húsz rangos filmes díjat nyert, köztük Cannes-ban az Arany Szem-díjat; valamint Oscar-díjra nevezték a legjobb dokumentumfilm kategóriájában.


Rendezte:
JR, Agnès Varda
Szereplők:
Agnès Varda
JR
Jeannine Carpentier
Clemens Van Dungern
Marie Douvet
Jean-Paul Beaujon
Nathalie Schleehauf
Forgatókönyv:
JR, Agnès Varda
Operatőr:
Roberto De Angelis, Claire Duguet, Julia Fabry, Nicolas Guicheteau, Romain Le Bonniec. Raphaël Minnesota. Valentin Vignet
Vágó:
Maxime Pozzi-Garcia, Agnès Varda
Zene:
Matthieu Chedid

Vetítés, jegyrendelés:

csütörtök, június 27. 21:00