Best Of Friss Hús 2019 II.

(nemzetközi rövidfilm válogatás, angol felirattal, 85 perc)

Friss Hús 2019 - DÍJNYERTES FILMEK II.

Dávid Attila: Jakab (14') - a legígéretesebb 30 év alatti rendező díja

Jakab egyik este, hosszú idő után meglátogatja volt élettársát, aki kérdés nélkül befogadja. Bár a nő kedves és nyitott, a férfi nem tud neki mit mondani, még aznap este továbbáll. Másnap reggel szülővárosába utazik, hogy eleget téve kötelességének, átvegye az apja halálakor örökölt lakást. A lépcsőházban találkozik volt szerelmével, és kettejük kapcsolata talán tud ott folytatódni, ahol régen abbamaradt...

https://www.frisshusbudapest.com/film/jakab.html

Tóth Luca: Lidérc úr (19') - a legjobb animációs film díja

A fiatal férfi mellkasröntgenén egy aprócska személy sziluettje rajzolódik ki, fejének búbja tumorként türemkedik ki az ifjú oldalából. Vajon ki ez a parányi lény és milyen változást hoz magával, miután világra jön a férfi testéből?

https://www.frisshusbudapest.com/film/liderc_ur.html

Szeleczki Rozália: Rozgonyiné (22') - a zsűri különdíja

A huszonéves Juli és Bence házasodni készülnek. Egy különös éjszakán, miután Bence egy ártatlannak tűnő megjegyzést tesz arra, hogy Juli nem képes helytállni férfiak között, Juli Bence legénybúcsúztatóján köt ki. Ha kapcsolatuk túl is éli ezt az éjszakát, semmi sem lesz a régi utána.

https://www.frisshusbudapest.com/film/rozgonyine.html

Carolina Markowicz: The Orphan (15') - a nemzetközi szekció fődíja

Az árva Jonathast örökbe fogadták, majd visszaadták, mert új szülei nem tudták elfogadni, hogy viselkedése különbözik a szokványostól. A film megtörtént eset nyomán készült.

https://www.frisshusbudapest.com/film/the_orphan.html

Fazekas Máté: Apám szíve (15') - a zsűri különdíja

Lali, hogy visszaszerezze a volt feleségét, elhatározza, hogy eljátszik egy szívrohamot neki. Az ötlet kivitelezéséhez a fia segítségét kéri, aki csak ki szeretne maradni ebből az őrületből.

https://www.frisshusbudapest.com/film/apam_szive.html


Vetítés, jegyrendelés:

Jelenleg nincs műsoron.