Egy szép reggelen

(Un beau matin / One Fine Morning, színes francia film francia nyelven, magyar felirattal, 2022, 112 perc)

Az egyedülálló, fiatal párizsi nő, Sandra életét kislányának nevelése, tolmácsként végzett munkája és egykor briliáns elméjű, mára hanyatló szellemű apjának gondozása tölti ki. Egy nap véletlenül összefut egy régi barátjával. Ellenállhatatlan erejű vonzalom bontakozik ki közöttük, és – bár a férfi nős – viharos szerelmi viszonyba kezdenek. A szenvedélyes, boldog pillanatok mellett azonban egyre gyakrabban jelenik meg a csalódás, a veszteség és fájdalom is. Sandrának egy idő után kicsúszik a keze közül az irányítás, és napról napra nehezebb döntéseket kell meghoznia mind apja ápolásával, mind pedig saját életével kapcsolatban.

 

A női lélek rezdüléseinek egyik legavatottabb ábrázolója, Mia Hansen-Løve ismét érzékeny, intenzíven átélhető, hangulatos, és minden fájdalma ellenére mély optimizmusról tanúskodó filmmel örvendezteti meg a közönséget. Léa Seydoux több kritikus szerint is élete egyik legjobb alakítását nyújtja Sandra szerepében.


Mia Hansen-Løve filmje a cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű válogatásában mutatkozott be, ahol elnyerte az Europa CinemasLabel Europa Cinemas díját.  

 

 

 

Rendezte:
Mia Hansen-Løve
Szereplők:
Léa Seydoux
Pascal Greggory
Melvil Poupaud
Nicole Garcia
Camille Leban Martins
Sharif Andoura
Elsa Guedj
Masha Kondakova
Kester Lovelace
Ema Zampa
Forgatókönyv:
Mia Hansen-Løve
Operatőr:
Denis Lenoir
Vágó:
Marion Monnier

Vetítés, jegyrendelés:

Jelenleg nincs műsoron.