Fabian - A vég kezdete

(Fabian, német film, eredeti nyelven, magyar felirattal, 2021, 176 perc)

A Fabian forgatókönyve Erich Kästner regénye nyomán keletkezett. A film a Berlinale versenyprogramjában mutatkozott be, főszereplői Tom Schilling és Saskia Rosendahl.

Az irodalomtudományok doktora, Jakob Fabian napközben reklámszövegeket ír, éjszakáit pedig kétes hírű intézményekben tölti barátja, Stephan Labude társaságában. Míg Labude egész lényével beleveti magát a szenvedélyes ideológiai viták és a testiség világába, Fabian mindvégig józan és távolságtartó marad. Egy nap megismerkedik a gyönyörű fiatal lánnyal, Corneliával, akinek a megjelenése megrengeti a férfi alapvető cinizmusát: az eddig ismeretlen érzelmek kizökkentik ironikus fatalizmusából.

Az Erich Kästner regénye nyomán keletkezett történelmi fejlődésregény a katasztrófa felé gyorsvonatként robogó weimari köztársaságban, a 1930-as évek Berlinének dekadens közegében játszódik: bordélyházakban, nagypolgári lakásokban, műtermekben, fülledt albérletekben. A filmben a Mű szerző nélkül című, nagy sikerű alkotás két sztárja, Tom Schilling és Saskia Rosendahl újra együtt szerepel. 

Rendezte:
Dominik Graf
Szereplők:
Tom Schilling
Saskia Rosendahl
Albrecht Schuch
Forgatókönyv:
Dominik Graf, Constantin Lieb (Erich Kästner regénye nyomán)
Producer:
Felix von Boehm
Operatőr:
Hanno Lentz
Vágó:
Claudia Wolscht
Zene:
Sven Rossenbach, Florian van Volxem

Vetítés, jegyrendelés:

kedd, július 9. 20:00