Mi lett volna, ha...

(Le tourbillon de la vie / Julia(S), színes francia romantikus dráma, francia nyelven, magyar felirattal, 2023, 120 perc)

Mi lett volna, ha...? Ezzel a felütéssel tekint életére Julia, akinek a karrierje és a magánélete összes fontos állomásánál felvillan egy másik élet, egy másik sors, az, amelyiket élhette volna, ha az adott pillanatban máshogyan dönt. Vajon boldogabb, sikeresebb élete lett volna, találkozott volna másik szerelemmel, csillogóbb karriert futott volna be? Egy élet: számtalan lehetőség. A Mi lett volna, ha... szerelmes vallomás az élethez, ami egyenesen a szívhez szól.

 

A Mi lett volna, ha... az embereket talán legjobban foglalkoztató témát járja körbe: mi lett volna, ha életünk fontos kérdéseiben másképp döntöttünk volna, hogyan alakult volna, másképp alakult volna akkor a karrierünk, szerelmünk, magánéletünk? És ha igen, jobb, teljesebb életünk lett volna? Bár az életben utólag megváltoztatni egy döntést már nem lehet, a Mi lett volna, ha... eljátszik a gondolattal és megmutatja, hogy a többféle döntés milyen különböző következményekkel jár. A film főszereplője, Lou de Laage a magyar nézők számára is ismerős lehet az Ártatlanok, a Jappeloup és a Lélegezz! című filmekből. Mellette mások mellett Raphael Personnaz (Anna Karenina, A francia miniszter) és Denis Podalydès (A Da Vinci-kód, Irma Vep, Szexfantáziák, Foglalkozása: szülő) is szerepel a filmben.

Rendezte:
Olivier Treiner
Szereplők:
Lou de Laâge
Raphaël Personnaz
Isabelle Carré
Grégory Gadebois
Esther Garrel
Sébastien Pouderoux
Denis Podalydès
Natacha Kudritskaya
Forgatókönyv:
Camille Treiner és Olivier Treiner
Operatőr:
Laurent Tangy
Vágó:
Camille Delprat és Valérie Deseine
Zene:
Raphaël Treiner

Vetítés, jegyrendelés:

szerda, augusztus 14. 18:30