Rosszul vagyok magamtól

(Syk pike / Sick of Myself , színes norvég-svéd-dán francia fekete komédia, eredeti nyelven, magyar felirattal, 2022, 95 perc)

Egy fiatal pár, Signe és Thomas meglehetősen egészségtelen párkapcsolatban élnek, folyamatosan rivalizálnak egymással. Amikor a férfi karrierje hirtelen meredeken emelkedni kezd, a nő a lehető legrosszabbul reagál a háttérbe szorulására. Mindenáron középpontban szeretne maradni, ezért kitalált betegségekkel igyekszik magára irányítani a figyelmet. A kezdeti sikereken fellelkesülve Signe egyre radikálisabb megoldásokhoz folyamodik, hogy igazából megbetegítse magát és ne csak a barátai szánalmát és sajnálatát vívja ki.

A Rosszul vagyok magamtól világpremierje a világ legrangosabb 'A' kategóriás filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában volt. A vígjáték azóta bejárta a világ filmfesztiváljait. A Rosszul vagyok magamtól egyik főszereplője, Anders Danielsen Lie számos népszerű skandináv filmben szerepelt korábban (A világ legrosszabb embere, Oslo, augusztus, Július 22., Bergman szigete, A stylist). A Rosszul vagyok magamtól a legjobb skandináv vígjátéki hagyományokat követi.

 

Rendezte:
Kristoffer Borgli
Szereplők:
Kristine Kujath Thorp
Eirik Sæther
Fanny Vaager
Sarah Francesca Brænne
Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen
Steinar Klouman Hallert
Ingrid Vollane
Andrea Bræin Hovig
Henrik Mestad
Anders Danielsen Lie
Forgatókönyv:
Kristoffer Borgli
Operatőr:
Benjamin Loeb
Vágó:
Kristoffer Borgli
Zene:
Turns

Vetítés, jegyrendelés:

szombat, június 22. 16:00