">

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

(VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, magyar film, angol felirattal, 2014, 93 perc)

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik.

Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre.

Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását.Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen. Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

Rendezte:
Reisz Gábor
Szereplők:
Ferenczik Áron (Szentesi Áron)
Takács Katalin (Szentesi Erzsébet)
Kovács Zsolt (Szentesi Endre)
Makranczi Zalán (Szentesi Balázs)
Kapronczai Erika (Anna)
Horváth Miklós (Hamza Miklós)
Győriványi Bálint (Győrvári Bálint)
Lukács Roland (Roland)
Owczarek Tamás (Juhász Tamás)
Bach Kata (Tinta Éva)
Jakab Juli (Eszter)
Forgatókönyv:
Reisz Gábor
Producer:
Berkes Júlia, Bosnyák Miklós, Petrányi Viktória
Operatőr:
Reisz Gábor
Vágó:
Tálas Zsófia
Zene:
Csorba Lóci, Reisz Gábor

Vetítés, jegyrendelés:

Jelenleg nincs műsoron.